Sportbulletin
gallery/Cover Over 800 - 335

Over Henk en Sportbulletin

Als kind en jongere was sporten al mijn passie. Voetballen, rennen springen, klimmen.

Alles wat maar met bewegen en sport te maken had, was ik voor in.  

Ik herinner mij nog dat ik op school altijd een heel goed cijfer had voor gymnastiek. Maar de cijfers van mijn overige vakken waren vaak ver beneden peil…

 

Heel gelukkig was ik, toen ik na een aantal omzwervingen uiteindelijk van mijn passie ook mijn werk kon maken. Want heel veel jaren heb ik met veel plezier als sportverenigings-consulent en trainer-coach gewerkt. En heb daardoor een goed beeld kunnen krijgen welke positieve kanten sport en bewegen voor mensen heeft.

 

Te weinig bewegen

 

Maar ook welke nadelen er zitten aan niet of nauwelijks bewegen. Want het schort er nogal eens aan dat mensen het belang van bewegen inzien!

Je kunt het overal waarnemen dat steeds meer kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking weinig of nauwelijks bewegen.

 

In geprekken met mensen merkte ik dat het voor velen nog steeds een uitdaging is om regelmatig lichamelijke inspanning te verrichten. Iedereen weet dat het goed is, maar het blijft lastig om het in je leven in te passen.

 

De website maken

 

Deze bevindingen brachten mij ertoe om over dit onderwerp een website te maken.

Na maanden van vallen en opstaan, veranderen en aanpassen heb ik dan, Henk Splinter als eigenaar/motivator eindelijk Sportbulletin.nl gelanceerd.

 

Doel van Sportbulletin

 

Doel van de website is jou ongeacht beperking of leeftijd aan te sporen (meer) in beweging te zijn. Want regelmatig sportief bewegen maakt je gezonder, zowel lichamelijk als geestelijk. 

 

Bij Sportbulletin ligt het accent op recreatief sportief bewegen en gezond bezig zijn. Het woord "sportief"  dat ik gebruik, staat voor: "wie zich voor zijn plezier lichamelijk inspant".

Want dat is natuurlijk belangrijk.

 

Nog even voor de goede orde...

 

Sportbulletin biedt je geen cursus of school aan, je hoeft ook geen examen te doen. Je wordt niet beoordeeld op inzet of kennis. Je wordt niet bestraft als je het niet goed of te weinig doet.

 

Nee, het enige dat telt is, dat jij investeert in een gezonder, sportiever en leuker leven.

 

Nog wat weetjes over mij?

 

Woon in een mooi huisje in Lelystad dat door mijn vrouw Mappie smaakvol is ingericht met een mediterrane tuin, vlakbij bossen en natuurgebied. Een prachtige omgeving om te sporten en bewegen.

 

Met twee kunstheupen sprokkel ik wekelijks mijn kilometertjes bij elkaar. Vooral om niet dicht te groeien en gezond te blijven is dat een gewoonte geworden.

 

  • Ik vind dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn
  • Heb nogal eens ruzie met de taal (ja, irritant hé) Mijn interne alarmbel gaat namelijk niet af bij een slordige spelling  
  • Werk aan mijn blogs het beste met op mijn oortjes Spaanstalige muziek 
  • Drink mijn koffie zwart
  • Hou van Mediterrane sferen, onze tuin, Spanje, Portugal, Palmboom, wijntje en natuurlijk de zon!
  • Heb op een behoorlijk niveau gevoetbald met als hoogtepunt in 1969 t/m 1971 als middenvelder bij Ajax
  • Kan een bal stil op mijn hoofd houden
  • Ben de springlevende radio reclamestem van uitvaartverzorger Monuta geweest
  • Ben met Sportbulletin te vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest

 

Oké, genoeg over mij

 

Lees de artikelen van Sportbulletin en ga op pad. Bewegen kan echt veel plezier geven aan alle leeftijden. Maar pak het rustig aan en na een tijdje kijk je terug en denk je wauw, wat ben ik goed bezig.

 

Mooi, nu je sportkleding aan, stap naar buiten en de wereld wordt jouw sportschool.

 

succes!

 

 

gallery/Henk  bij de omroep 693-207

Interview met Henk Splinter over Sportbulletin bij de omroep